Последни написи

Таравари: Можно е партиите од ВЛЕН да се спојат во една, но по разговори со членството

Сме разговарале со господинот Изет Меџити, партијата да се спои со неговото движење, но и комплетно коалицијата ВЛЕН, да се споиме во една партија, и да продолжиме понатаму заеднички, вели новиот министер за здравство, Арбен Таравари, во интервјуто за ЦИВИЛ.

Таравари: Можно е партиите од ВЛЕН да се спојат во една, но по разговори со членството

Меѓутоа, не би сакале тоа да биде веднаш сега по изборите. Оставивме време да разговараме со членството, и да добиеме фидбек.

Мислам дека фрагментацијата на политичките партии кај Албанците, но и кај Македонците, односно фузионирањето, е добро, и може да создаде добар ефект кај гласачите, и да имаме кредибилна и долгорочна партија која, се надевам дека на следните избори ќе направи добри резултати, посочи Таравари.

Д. Тахири

Камера, монтажа и фотографија: Ариан Мехмети

Извор: ЦивилМедиа.мк

Latest Posts

Не пропуштај