More

  Тодоровска: Ги повикувам полнолетните девојки и жени да го искористат демократското право на глас

  Савка Тодоровска, граѓанска активистка за родовата рамноправност во интервјуто за Иницијативата „Ти одлучуваш. Гласај! ги повика полнолетните девојки и сите жени да го искористат своето демократско право и да излезат на гласање. Со тоа ја зацртуваат иднината на нашата држава.

  Тодоровска: Ги повикувам полнолетните девојки и жени да го искористат демократското право на глас

  Придружете ни се и направете го вашиот план за гласање: https://actionnetwork.org/forms/glasaj

  Инцијативата можете да ја следите на медиумската платформа на ЦИВИЛ и на социјалните мрежи:
  X
  Facebook
  Instаgram
  TikTok
  Youtube
  За сè што сакате да знаете за изборите, ЦИВИЛ ја лансираше веб страницата ГЛАСАЈ.

  #ТиОдлучуваш #Гласај

  Извор: ЦивилМедиа.мк

  Exit mobile version