Последни написи

МВР: Забележани два случаја на фотографирање на гласачко ливче

На денешната прес конференција, портпарoлот на МВР, Тони Ангеловски, изјави дека почетокот на гласањето се одвива мирно.

Сепак како што истакнa забележани се и два случаи на фотографирање на гласачко ливче во Скопје и Штип и еден случај каде гласачот по гласање го покажал гласачкото ливче на набљудувач во Бучим, Радовишко.


„За сите овие настани се преземаат мерки за расчистување на случаите. На територија на Општина Чаир, се забележани летоци оставени врз паркирани автомобили, а исто така се регистрирани и два испишани графити. Во едно избирачко место во Скопје, од претседателот на ИО во 6:30, , е пријавено дека во ходникот е испукана и една димна бомба“, изјави Ангеловски.

Б. Ј.
Извор: ЦивилМедиа.мк

Latest Posts

Не пропуштај