Последни написи

Тахири: Имаме јавен радиодифузен сервис кој не е балансиран и ставен во служба повеќе на опозицијата

„Ние имаме јавен радиодифузен сервис кој што, за жал, не е балансиран и како некој модел кој што, пак велам, дека е парадоксален, уникатен, тој е ставен, меѓу другото, во служба повеќе на опозицијата, а мислам дека треба да биде балансиран јавниот сервис“ рече професорот Сефер Тахири на конференцијата „#МКвоЕУ: Предизвици и перспективи“ организирана од Цивил.

Тој додаде дека објавувањето на резултатите од анкетите на ИПИС покажува во каква состојба е јавниот сервис.

„Значи, ние имаме одговори од јавниот сервис во кој што директорот вели дека анкетата е реализирана од две истражувачки институции. Излегува едниот од тие што е прозван, Петар Арсовски, кој што вели не сум вклучен во изготвувањето на анкетата“ рече Тахири.

Професорот додаде дека јавниот сервис не е во можност ниту да каже како е дојдено до резултатите од анкетата.

Latest Posts

Не пропуштај