Последни написи

(ВИДЕО) Дерала: Демократскиот систем надминува, а не создава конфликти и се стреми кон еднаквост, стабилност и развој

Што е најважна одлика на демократијата?

Демократијата подразбира можност граѓанките и граѓаните да влијаат на тоа како се управува со нив.
На кој начин?

Дерала: Демократскиот систем надминува, не создава конфликти, се стреми кон еднаквост и стабилност

Се разбира, преку избори – гласачите ги избираат своите претставници кои потоа одлучуваат во нивно име. Во демократија, сите различни интереси и ставови во општеството имаат шанса да бидат застапени во процесот на донесување одлуки. Тоа е тоа.

Само во демократија можете да сметате на заштита на вашите човекови права и слободи, а нерешените прашања се надминуваат со дијалог, а не со насилство и репресија. Демократскиот систем надминува, а не создава конфликти и се стреми кон еднаквост, стабилност и развој.

Ти се допаѓа сево ова?

Ти одлучуваш.
Гласај!

Извор: ЦивилМедиа.мк

Latest Posts

Не пропуштај