More

  Лукаревска: Не смееме да ги пропуштиме шансите и поддршката од меѓународната заедница, нашето место е во европското семејство

  „Не смееме да дозволиме да ги пропуштиме шансите и да ја пропуштиме поддршката која што ни ја дава меѓународната заедница, затоа што навистина нашето место е во европското семејство“ рече заменик-претседателката на СДСМ, Сања Лукаревска за ТВ Стар.

  Таа додаде дека можеби навистина има пречки на патот и чувство дека имаме премногу задачи во споредба со други.

  „Мсилам дека само заедно, сите 120 идни пратеници, треба да имаат една заеднчка цел, да ѝ дадат шанса на државата да продолжи напред по европски пат. Друга опција немаме“ рече Лукаревска.

  Заменик-претседателката на СДСМ додаде дека другата опција е враќање назад, во некои мрачни времиња, што не смееме да го дозволиме.

  Извор: ТВ Стар

  Exit mobile version