Последни написи

(ВИДЕО) Дерала на Форумот на ИФЕС и ОБСЕ за граѓанските организации и изборите: Искреноста и транспарентноста се пресудни

„Искреноста и транспарентноста се пресудни“ – една од пораките што ги упати претседателот на ЦИВИЛ, Џабир Дерала, како учесник на Форумот на ИФЕС и ОБСЕ за граѓанските организации и изборите, на кој учествуваа видни претставнички и претставници на релевантни организации и институции, вклучени во изборните процеси.

YouTube player

Мислам дека е многу важно да се следи ритамот на настаните, и во таа смисла, која може да биде релевантна оваа година на одредени избори. Таа веќе може да има големи недостатоци веќе наредната година ако имате изборен процес.

Особено во контекст на македонските случувања, како што знаете, имаме многу турбулентно, динамично општество и процеси, и тука мора цело време внимателно да се следат сите контексти. За тие потоа да можат да се вградат во една опсежна, сеопфатна методолошка материја, која ЦИВИЛ ја гради од 2008 година наваму.

Многу е важно да се биде конзистентен, доследен, искрен, порача Дерала меѓу другото на Форумот.

Извор: ЦивилМедиа

Latest Posts

Не пропуштај