Последни написи

Талевски: Треба да има техничка влада се до оној момент до кога политичките партии, и граѓаните ќе имаат комплетна доверба за регуларен изборен процес

„Избирачкит список е една од причините поради кои ние имаме техничката влада, а тоа е поради режимот кој владееше 11 години, и сите добро знаеме како се фингираше избирачки список 2010 и 2011 година, како во Општина Центар имаше еден куп фантомските гласачи, кои од страна на ВМРО-ДПМНЕ беа внесени во избирачкиот список, се случи да имаме режим и формирањето на техничка влада е како последица на сите нерегуларности кои ВМРО-ДПМНЕ ги практицираше практиќно во сите изборни процеси, од 2008 година. Сомнежот кај граѓаните беше доведен на највисоко ниво дека нешто се прави, се фингира.Практично од 2017година од кога СДСМ практицира власт во ниту еден момент не е доведен кредибилитетот, регуларноста, на изборите кои се одржуваат од 2017 до овој момент.Тоа покажува дека се демократизирал целиот процес. Околу избирачкиот список дека е потребн да има техничка влада но да не ни се случи и да не го заборавиме моментот кое што го правеше ВМРО-ДПМНЕ. Ттехничката влада треба да биде гарант за сето она во делот на организација на изборите. Треба да има техничка влада се до оној момент до кога политичките партии граѓаните и народот ќе имаат комплетна доверба во делот што значи спроведување на избори,“ рече пратеникот од СДСМ, Миле Талевски, во емисијата Клик Плус на ТВ 21.

Извор: ТВ21

Latest Posts

Не пропуштај