Последни написи

Шилегов: Легитимно е правото на секој оној кој што мисли дека има определно политичко значење во општеството да ја истакне својата кандидатура

„Девет не се кандидати за претседател, девет се кандидати со претензија да бидат, колку ќе бидат ќе се види со утврдување на дефинитивниот список. Легитимно е правото на секој оној кој што мисли дека има определено политичко значење во општеството да ја истакне својата кандидатура. Дали ќе ги долови или искористи законските прописи или законските услови кои стојат на располагање, тоа е нешто што всушност допрва ќе го видиме. Како и да е, мислам дека во суштина ние ќе се сведеме на не повеќе од четири, евентуално пет, а некој којшто ќе успее да собере потписи, некој којшто, како што сами кажувате, двете најголеми политички партии во Македонија, Социјалдемократскиот сојуз на Македонија и ВМРО-ДПМНЕ од една страна, меѓутоа мислам дека е веќе извесно дека фронтот меѓу ДУИ и Обединетата албанска опозиција е извесен“, рече Петре Шилегов, член на ИО на СДСМ и поранешен пратеник на СДСМ во емисијата Вин-Вин на ТВ Телма.

Извор: Телма

Latest Posts

Не пропуштај