Последни написи

Евтин еколошки, градски превоз на струја во Струмица

Евтин и еколошки градски превоз треба да биде новиот јавен превоз во Струмица. Превозот на граѓаните низ градот и населените места под Општина Струмица ќе се организира со нови електрични автобуси, а цената на возен билет би требало да биде околу 30 денари. Според јавното претпријатие „Струмица транспорт“ превозот е замислен да го олесни животот и движењето на струмичани, но и да се намали емисијата на штетни гасови.

Јавното општинско претпријатие „Струмица транспорт“веќе ги распишува тендерите и планира целиот подготвителен прцоес да заврши до почетокот на есента, а следната грејна сезона превозот низ градот да се потпира на електричните градски автобуси.

Извор: 24Инфо.мк

Latest Posts

Не пропуштај