More

  Теории на заговор

  Дознајте во помалку од една минута што се теории на заговор!

  Теорија на заговор е верување дека мала група моќни луѓе спроведуваат тајни операции во сопствена корист, на сметка на општеството.

  Примери:

  Нов светски поредок: Теорија на заговор за тајна елита (Илуминати), која владее со светот преку авторитарна светска влада.

  Ромео џихад: Исламофобична теорија на заговор според која муслиманските мажи, преку брак, ги конвертираат хиндуските жени во ислам за да завладеат со Индија преку демографски раст на муслиманите.

  5G заговор: Ненаучно верување дека 5G технологијата влијае врз здравјето на луѓето и предизвикува болести како што е КОВИД-19.

  Рептили: Теорија на заговор, според која светот го контролираат вонземјани – рептили во човечки облик – кои добиваат политичка моќ за да владеат со човештвото.

  #ОслободиГоУмот

  ЛИНК ДО ПУБЛИКАЦИЈА

  Извор: ЦивилМедиа

  Exit mobile version