Последни написи

Теории на заговор

Дознајте во помалку од една минута што се теории на заговор!

Теорија на заговор е верување дека мала група моќни луѓе спроведуваат тајни операции во сопствена корист, на сметка на општеството.

YouTube player

Примери:

Нов светски поредок: Теорија на заговор за тајна елита (Илуминати), која владее со светот преку авторитарна светска влада.

Ромео џихад: Исламофобична теорија на заговор според која муслиманските мажи, преку брак, ги конвертираат хиндуските жени во ислам за да завладеат со Индија преку демографски раст на муслиманите.

5G заговор: Ненаучно верување дека 5G технологијата влијае врз здравјето на луѓето и предизвикува болести како што е КОВИД-19.

Рептили: Теорија на заговор, според која светот го контролираат вонземјани – рептили во човечки облик – кои добиваат политичка моќ за да владеат со човештвото.

#ОслободиГоУмот

ЛИНК ДО ПУБЛИКАЦИЈА

Извор: ЦивилМедиа

Latest Posts

Не пропуштај