Последни написи

Коциќ: Уште сега би го ставил гласањето за уставните измени, секој пратеник одгвара пред своите деца во каква држава ги остава да живеат

„Јас би ги ставил уште сега на гласање уставните измени. Одговорноста е кај секој индивидуално. Секој пратеник одговара пред своите деца во каква држава ги остава да живеат“ рече пратеникот од СДСМ, Ненад Коциќ во утринската програма на Слободен печат.

Тој додаде дека најдобрата опција моментално за иднината на земјата, за децата да не бегаат во странство и да не се иселуваат е да се интегрираме во ЕУ.

„Ние географски припаѓаме во Европа и ако дозволиме како народ овие 20 и нешто отсто кои се против ЕУ, врз основа на релевантни анекти, да не победат нас 78 отсто кои сме за ЕУ, тогаш имаме проблем самите со себе“ рече Коциќ.

Извор: СлободенПечат

Latest Posts

Не пропуштај