Последни написи

Ковачевски: Ако ВМРО одбие да учествува во техничката влада, ќе потврди теза дека сакаат да фрлат сомнеж врз изборниот процес

„Ако ВМРО одбие да учествува во техничката влада ќе стави дамка на изборниот процес и ќе потврди теза дека сакаат изборниот процес од старт да го направат да биде со претпоставки, дека можеби некој нешто правел за свој интерес“ рече
премиерот Димитар Ковачевски во „Студио 10“ на ТВ24.

Тој додаде дека од 2016 година наваму во земјава има чисти изборни процеси, за што е потврда и победата на опозицијата на локалните избори.

„Техничката влада е од технички карактер и е законска обврска. Сто дена пред парламентарните избдори, претседателот на владата треба да поднесе оставка, што јас ќе го направам, а обврска на сите политички партии е да номираат, согласно закон, кадри за да се пополнат позициите. Тоа е законска обврска што треба да се исполни“ рече Ковачевски.

 

Latest Posts

Не пропуштај