Последни написи

Муратов на панелот ОСЛОБОДИ ГО УМОТ: Политиката не бира средства, дури и за вакви сензитивни теми како што е убиството на Вања

„Политиката не бира средства, па дури и за вакви сензитивни теми, како што е убиството на Вања“, констатира Дехран Муратов, во серијалот „Ослободи го умот“, на кој се зборуваше за дезинформациите и политичката злоупотреба на убиството на Вања Ѓорчевска и пензионерот Панче Жежовски, за руските пропагандни наративи, како и за говорот на омразата кои ги идентификуваше Мониторинг тимот на ЦИВИЛ.

YouTube player

Муратов зборуваше и за „одбраната“ на првоосоничениот Љупчо Палевски, од неговите сопартијци кои неговото апсење го претставија како напад на неговиот патриотизам.

„Не се апси затоа што е убиец, туку затоа што е голем македонски патриот – е еден од наративите што го шират ултрадесничарските групи и партии“,  посочи Муратов.

Таа група Муратов дополнително не ја комнтираше, туку заклучи дека тоа е обврска на МВР и Јавното обвинителство.

„Треба да видат која е таа група, затоа што, според моите пребарувања, дел од нејзините креатори не живеат во Македонија, туку во Австралија или Канада, но шират „патриотизам“ и македонизам за Македонците во Македонија, да ги проверат сите профили кои го одобруваат, подржуваат и лајкуаат. Да, презумнција на невиност, но кај нас жртвата пред сè, треба да се брани“, вели Муратов.

Дополнително, Муратов нагласи дека дека монструмите и убијците не треба да се поврзуваат со етничка, верска или политичка припадност!

Извор: ЦивилМедиа

Latest Posts

Не пропуштај