Последни написи

(ВИДЕО) Лубинец: Ако вратиме по едно дете на ден, ќе ни бидат потребни 55 години да ги вратиме сите деца што се киднапирани од окупираните делови на Украина

На Меѓународната Конференција за човекови права „Слобода или страв“, по повод 75 години од усвојувањето на Универзалната декларација за човековите права, се обрати и народниот правобранител на Украина, Дмитро Лубинец.

YouTube player

Украинскиот омбудсман Дмитро Лубинец зборуваше во контекст на загубите од руската агресија врз Украина најголеми жртви се децата.

„Ако вратиме по едно дете на ден, ќе ни бидат потребни 55 години да ги вратиме сите деца што се киднапирани од окупираните делови на Украина“, истакна Лубинец.

Извор: ЦивилМедиа

Latest Posts

Не пропуштај