Последни написи

Јакимовски: Брзото фаќање на Палески во Турција е придобивка од членството во НАТО

„Морам да бидам искрен, ова е придобивка од членството во НАТО. Безбедносните служби се вмрежени до крајна линија. Иако сум бил противник, бидјеќи ни се менуваше името, кокретно е да се каже дека ова е придобивка до членството во НАТО“ рече градоначалникот на Карпош, Стевче Јакимовски во „Студио 10“ на ТВ24 за апсњето на Палески.

Тој додаде дека брзото и ефикасното лоцирање и наоѓање на Палески е придобивка од брзата и голема размена на информациите помеѓу службите, како резултат на НАТО сојужништвото.

„Од Смилковско Езеро имавме избеган во Косово, па никогаш не го фатија. Еве сега луѓето го лоцираа, најдоа, фатија, во соработка со други служби“ рече Јакимовски.

Лидерот на ГРОМ Лидерот на ГРОМ исто така ги пофали и професионалците во МВР кои брзо го решија случајот и покрај сите пречки, како вклученоста на таткото во грабнувањето на Вања.

Извор: ТВ24

Latest Posts

Не пропуштај