More

  Учениците од општина Кочани со пораки за мултукултурализмот и почитување на различностите

  ЦИВИЛ во соработка со Општина Кочани денеска одржа мултимедијален настан „Заедно за подобра иднина“ во Кочани.

  Настанот е дел од проектот „Заедно за подобра иднина“, чија цел е промоција на мултикултурализмот и европските вредности во земјата, со посебен фокус на младите. Mултимедијалниот настан за мултикултурализам се одржа и во пресрет на 3 декември, Меѓународниот ден на лицата со попречености, за чии права и достоинствен живот ЦИВИЛ постојано се бори и ја подига свеста на општествено и институционално ниво.

  Ученици од четири основни училишта во општината учествуваа на конкурсот со избор од креативни творби, кои ќе бидат дел од изложбата. Со одлука на комисијата за оценување, беа  доделени  награди на најуспешните учесници, а ЦИВИЛ  додели сертификати за учество на сите што беа дел од овие активности.

  Проектот „Заедно за подобра иднина“ ЦИВИЛ го спроведува со поддршка од Министерството за надворешни работи и европски прашања на Големото Војводство Луксембург.

  Извор: ЦивилМедиа

  Exit mobile version