Последни написи

Зоран Иванов: Крстот и џамијата не се провокација, провокацијата сте токму вие

ЗОРАН ИВАНОВ

Да, вие од политиката, од партиите политички сте провокацијата, вие, кажано во оваа една реченица, кои плукате по симболите на единствената и, нели, заедничка држава, вие кои по некогаш правно, а најчесто бесправно и главно од популистички побуди за вашиот партиски рејтинг, отворате музеи, градите цркви и џамии, подигнувате крстови, сите вие на кои граѓаните гласачи сме ви само една од вашите партиски алатки, вие кои предизборно дозирате етнички антагонизми и кои чувствата на верниците ги вградувате во вашите изборни кампањи, кои протежирате анархии, кои не фермате ниту закони што самите ги гласате, кои игнорирате едно општество за сите и држава еднаква за сите и затоа не велите дека провокација се крстот и џамијата на Шара зашто провокацијата сте токму вие!

Извор: ЦивилМедиа

Latest Posts

Не пропуштај