More

  (ВИДЕО) ЦИВИЛ МЕДИА објави нова верзија со титлови на македонски јазик од ексклузивното видео интервју со Ветон Сурои

  ЦИВИЛ објави нова верзија со титлови на македонски од ексклузивното видео интервју со Ветон Сурои, едено од најистакнатите интелектуалци на Балканот, активен учесник во косовската политика, новинар, основач на влијателни медиуми и експерт со регионален и светски глас.

  Интервјуто е снимено на 15 ноември, во пресрет на Втората скопска дебата за Европа (17-19 ноември), каде што г. Сурои е говорник на дебатата „Косово помеѓу геополитичкиот знак и конфликтната реалност“ со која се отвора овој важен настан. Дебати за Европа и Контрапункт се организатори на настанот, кој е поддржан од Федералното Министерство за надворешни работи на Германија.

  Транскриптот и воведот во интервјуто со биографски податоци за г. Сурои, на македонски е на овој ЛИНК.

  Извор: ЦивилМедиа

  Exit mobile version