Последни написи

Спасеноски контра Николоски: Уставните измени и европските интеграции се реалноста на која мора да се прилагодат политичките партии

За потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Николоски уставните измени се завршена работа и тие нема да се случат, но со ваквиот негов став не се согласува професорот на Правниот факултет и член на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Спасеновски.

Според него, обврската за уставните измени нема да заврши со мандатот на актуелниот состав на Собранието, туку таа обврска ќе биде и за идната влада, смета професорот на Правниот факултет и член на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Спасеновски.

Тој вели дека оваа обврска е тесно поврзана со процесот на евроинтеграциите и е реалност без разлика дали не кој тоа му се допаѓа или не.

„На таквата реалност ќе мора да се прилагодат политичките лидери и партии“ рече Спасеновски во „Клик плус“ на ТВ21

Извор: ТВ21

Latest Posts

Не пропуштај