More

    (ВИДЕО) Костовски: Инцидентот во Канал 5 е скандал пар екселанс, прашање е кои ќе бидат последиците

    Во Отворено студио на ЦИВИЛ, на тема инцидентот каде што директорот на Канал 5 телевизија, Иван Мирчевски се вклучи во емисијата „Само вистина“, за да му каже на гостинот Исмет Рамадани, актуелен советник во владата да ја напушти емисијата, зборуваше новинарот Љубомир Костовски.

    YouTube player
    „Генрално тоа е скандал пар екселанс, не памтиме да се случило нешто слично. Две работи се битни. Кодексот на новинарите, кој мислам во челн 61 кажува дека телевизиите мора да бидат добри домаќини и до максимум да ја респектираат личноста на оној што го канат во телевизијата…  Второ, тоа е прашање на реномето кое е лошо за Канал 5…“, истакна Костовски.
    Exit mobile version