Последни написи

Шукова: Не сме дел од Стратегијата за минерални суровини, но бидете сигурни дека ќе дадеме коментар и направиме паралела со стратегиите за животна средина

„Формирана е работна група, дадена е задачата на МАНУ, но ние не сме дел, но тоа не значи дека нема да бидеме дел од процесот на коментирање на Стратегијата“, изјави министерката за животна средина, Каја Шукова, на прашањето на ЗЕЛЕН Цивил, зошто министерството не е дел од групата за креирање на Стратегијата за експолатација на минаерални суровини.

YouTube player

„Ние секако она што треба да го дадеме како коментар, бидете сигурни дека ќе го дадеме и ќе направиме паралела со постојните стратегии за животна средина. Кога ќе пристигне драфт Стратегијата нема да оди на Влада, без мислење од ресорните институции. Ние веќе се подготвуваме, знаеме дека се прави Стратегија и планираме да дадеме одговор согласно законите и посебните стратегии кои што се во делот на животна средина ви за ви она што ќе биде содржината на Стратегија за минерални суровни“, истакна Шукова.

Latest Posts

Не пропуштај