Последни написи

Втор национален саем за храна и пијалаци, Ковачевски: Уникатниот вкус на македонските производи, нѐ прават високо ценети во светот

Уникатниот вкус на македонските земјоделски производи, храна и вино, кои се произведуваат на оваа наша сончева земја, се нешто по кое што сме единствени и високо ценети во светот – истакна премиерот Димитар Ковачевски на отвораљњето на Вториот национален саем за храна и пијалаци во Скопје.

За изложените производи на саемот, Ковачевски рече дека се вистинската слика за нашата македонска земја и за нашата традиција.

„Традиционални производи, кои од генерација на генерација се пренесувале, се чувале и се усовршувале. Но, го задржале единствениот наш македонски вкус- вкусот на традицијата“, изјави Ковачевски.

Премиерот додаде дека високиот квалитет на македонската храна е баран, а тоа е
благодарение на нашата плодна почва и поднебје, на многуте сончеви денови, и пред се на вредните раце на нашите земјоделци.

„Тоа е резултат на долги години земјоделска, сточарска, лозарска, овоштарска традиција, која посветено се пренесувала од генерација на генерација, тука во срцето на Балканот“, рече Ковачевски.

Р.С

Latest Posts

Не пропуштај