More

    Санчез: Проширувањето со земјите од Западен Балкан е геостратегиски приоритет на ЕУ

    Премиерот на Шпанија, како домаќин на самитот во Гранада и како претседавач со Европскиот Совет со крајот на оваа година, на прашање на новинарите потенцираше дека „проширувањето со земјите од Западен Балкан е геостратегиски приоритет на ЕУ“.

    „Се разбира, за да стигнеме до тоа пред нас се серија отворени сериозни прашања за кои мора да најдеме одговори. Нема сомневање дека политичката волја постои, дебатата е покрената и идното белгиско претседателство таа тема ја има фиксирано на својата агенда за 2024 година“, истакна Санчез по неформалниот самит.

    Р.С

    Exit mobile version