Последни написи

Амбасадорката Дир се заблагодари на Северна Македонија за приклучувањето кон Коалицијата на држави кои работат на создавање на Специјалниот трибунал

Украинската амбасадорка во земјава, Лариса Дир, преку Твитер објава се заблагодари на Северна Македонија што се приклучи кон Коалицијата на држави кои работат на алгоритмот за создавање на Специјалниот трибунал за злосторството на руската агресија против Украина.

Larysa Dir on X: “567. Создавањето на Специјалниот трибунал за злосторството агресија против Украина е важно за изведување пред лицето на правдата на лидерите на кремљ. Ѝ благодариме на 🇲🇰 што се приклучи кон Коалицијата на држави кои работат на алгоритмот за создавање на Специјалниот трибунал! https://t.co/h8nmfWUg5r” / X (twitter.com)

“567. Создавањето на Специјалниот трибунал за злосторството агресија против Украина е важно за изведување пред лицето на правдата на лидерите на кремљ.
Ѝ благодариме на Северна Македонија што се приклучи кон Коалицијата на држави кои работат на алгоритмот за создавање на Специјалниот трибунал!”, напиша Дир на Твитер.
Драган Мишев

 

Извор: ЦивилМедиа

Latest Posts

Не пропуштај