More

  Арсовска со иницијатива за враќање на Ќосето: Рециклирање на минатото, груевизмот и криминалниот проект „Скопје 2014“

  Пишува: ПЕТРИТ САРАЧИНИ

  Градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска денес доставила иницијатива до Советот на Град Скопје за повторно поставување на споменикот на Ќосето.

  Каква е оваа иницијатива?

  Не е иницијатива за бесплатен јавен превоз, не е иницијатива за почист град, помалку ѓубре, повеќе зеленило, почисти реки…

  Не е иницијатива за поголема безбедност во сообраќајот, нови велосипедски патеки и тротоари…Не е иницијатива за некој културен или спортски објект, ниту иницијатива за нешто модерно и ново, свртено кон иднината…

  Туку, иницијатива за рециклирање на минатото кое создава поделби и поларизација меѓу граѓаните. За рециклирање на груевизмот и криминалниот проект Скопје 2014. За користење на голиот популизам во недостаток на вистински идеи и иницијативи.

  Тоа е тој успешен менаџерски пристап. Ако што ја навредува интелигенцијата на луѓето. Барем не е арогантен, ако ништо друго.

  Ајде на здравје, Данеловграде!

   

  Exit mobile version