Последни написи

(ВИДЕО) Борбата против недозволената трговија со оружје во првата половина на 2023 година

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски објави видео со податоци како изгледала борбата против недозволена трговија со оружје во првите шест месеци од 2023 година. Се бележи пораст на заплените со оружје и муниција за 20%, објави Спасовски.

Исто така откриени се 76 кривични дела, сузбиена е 10-члена поликриминална организирана криминална група, кривично пријавени се 90 сторители, за запленети се 72 парчиња оружје и 39.345 парчиња муниција.

Повеќе во видеото:

Latest Posts

Не пропуштај