Последни написи

Дали ги знаете сите мостови на реката Вардар во Скопје?

Во градот Скопје постојат многу мостови кои ги поврзуваат различните делови на градот. Точниот број на мостови може да варира поради градежните проекти и промените во градската инфраструктура. Колку го познавате Скопје? Проверете дали ги знаете сите мостови на реката Вардар во главниот град.

Мост 8 Септември


Мост Близнаци


Дрвен пешачки мост во Ѓорче Петров


Мостот кај Континентал


Мост на револуцијата или Мост на љубовта, кај МАНУ


Мост Слобода, кај Холидеј ИН


Пешачки мост кај градскиот стадион


Камен мост


Мост Газела во Карпош


Мост на поезија во Центар


Мост ,,Обединети нации,,


Мост ОКО во центарот на Скопје


Пешачки мост во Аеродром, кај ПИОМ


Метален пешачки мост во Сарај


Пешачки мост кај Влада на РМ


Железниот и новиот мост во Сарај


Железниот мост во Хром


Железнички мост


Мост Гоце Делчев во Центар

извор: gradska.mk

Latest Posts

Не пропуштај