Последни написи

Утре во 19:00 часот во паркот „Жена-борец“ почнува маршот на „Скопје Прајд 2023“

Скопје Прајд 2023 ќе се одржи на 24 јуни, сабота.
Парадата на гордоста во Скопје ќе започне со пристигнување на учесниците од 17:00 часот во паркот „Жена-борец“ (спроти Собрание на Република Северна Македонија). Во 19:00 часот, по кратки поздравни говори, следува марш по скопските улици пропратен со DJ сетови.
Скопје Прајд, како и изминатите години, ќе понуди богата културно-забавна програма, со музички настапи во живо, настапи на дрег кралици од земјата и од регионот и DJ сетови. Програмата на Стадионот на АРМ во Градски парк ќе почне во 20:30 и ќе трае до 01:00 часот. Повеќе за програмата, на следниот линк.

Latest Posts

Не пропуштај