Последни написи

Делегацијата на ЕУ се приклучи на глобалната кампања за месецот на гордоста

Делегацијата на ЕУ објави дека се приклучува на глобалната кампања која што се спроведува за време на месецот на гордоста, споделувајќи изјава од Давид Тасевски, од Скопскиот квир центар:

„Сè додека сите заедно не прифатиме дека рамноправноста ја заслужува секој човек, дискриминацијата ќе се појавува преку оние кои сметаат дека сите луѓе не се еднакви. Тој начин на размислување е ризичен за сите нас, зависно кон која група во моментот се насочува омразата.“

Latest Posts

Не пропуштај