Последни написи

Дали демократиите ќе се спротивстават на „Големиот брат“?

Брзиот напредок во вештачката интелигенција и алатките за надзор подобрени со вештачка интелегенција создадоа итна потреба од меѓународни норми и координација за да се постават разумни стандарди. Но, со малата веројатност угнетувачките авторитарни режими да соработуваат, светските демократии треба да почнат да се подготвуваат да играат економска тешка игра.

Latest Posts

Не пропуштај