Последни написи

Маричиќ: Со регионалната соработка ги доближуваме нашите граѓани до европските вредности

„Целта ни е ЕУ, затоа паралелно работиме и на регионалната соработка, како составен дел од европската интеграција“, објави на својата фејсбук страница Бојан Маричиќ, Заменик-претседател задолжен за европски прашања, по средбата со генералната секретарка на Советот за регионална соработка, Мајлинда Брегу.
„Ќе продолжиме како земја да придонесуваме во подобрувањето на регионалната соработка и активно да работиме во рамки на иницијативите Берлински процес и Отворен Балкан, од кои конкретни бенефити имаат македонските граѓани и македонската економија“, истакна Маричиќ.
Според Маричиќ, „Со регионалната соработка ги доближуваме нашите граѓани до европските вредности, ги зближуваме народите и ги подобруваме односите со соседите, во интерес на евроинтеграциите и напредок кон членството во ЕУ“.

Latest Posts

Не пропуштај