More

  (ФОТО) Протестен марш во Софија против претседателот Румен Радев и русификацијата на Бугарија

  Вечерва во центарот на Софија се одржува  протестен марш против русификација на Бугарија и лошите политики на бугарскиот претседател Румен Радев кои се во корист на руските интереси

  Фото: ЦивилМедиа

  Како што известуваат за Цивил Медиа од Софија, протестниот марш под мотото „Бугарија е парламентарна република и полноправна членка на ЕУ и НАТО“ започна од претседателството и се движи кон Националното собрание

  Фото: ЦивилМедиа

  Забележливо е зголемено полициското присуство. и засега, според информациите на Цивил Медиа од Софија. нема инциденти

  Фото: ЦивилМедиа

  Насобраните луѓе го изразуваат своето несогласување со постапките на претседателот Румен Радев, кој, според нив, не работи во корист на бугарското општество, туку во корист на руските интереси.

  Фото: ЦивилМедиа

  Насобраните граѓани носат пароли на кои бугарскиот претседател го нарекуваат „Опасност за Бугарија“, „Руски слуга“ , „Слуга на КГБ“, а Русија ја нарекуваат „Вечна империја на злото“.

  Д. Мишев

  Извор: Цивил Медиа

  Exit mobile version