Последни написи

(ФОТО) Протестен марш во Софија против претседателот Румен Радев и русификацијата на Бугарија

Вечерва во центарот на Софија се одржува  протестен марш против русификација на Бугарија и лошите политики на бугарскиот претседател Румен Радев кои се во корист на руските интереси

Фото: ЦивилМедиа

Како што известуваат за Цивил Медиа од Софија, протестниот марш под мотото „Бугарија е парламентарна република и полноправна членка на ЕУ и НАТО“ започна од претседателството и се движи кон Националното собрание

Фото: ЦивилМедиа

Забележливо е зголемено полициското присуство. и засега, според информациите на Цивил Медиа од Софија. нема инциденти

Фото: ЦивилМедиа

Насобраните луѓе го изразуваат своето несогласување со постапките на претседателот Румен Радев, кој, според нив, не работи во корист на бугарското општество, туку во корист на руските интереси.

Фото: ЦивилМедиа

Насобраните граѓани носат пароли на кои бугарскиот претседател го нарекуваат „Опасност за Бугарија“, „Руски слуга“ , „Слуга на КГБ“, а Русија ја нарекуваат „Вечна империја на злото“.

Д. Мишев

Извор: Цивил Медиа

Latest Posts

Не пропуштај