More

  Анкетните листови поднесени – лисичани во неизвесност, ќе никнат ли згради пред нивните куќи?

  Жителите на населба Лисиче бурно реагираа на предлог Детален урбанистички план што предвидува изградба на неколку згради во реон со семејни куќи и зеленило.

  Додека траеше увидот во предлог ДУПот, мнозинството граѓани од оваа населба поднесе анкетни листови со приговори каде се противат на конкретните парцели да се изградат згради.

  Оттогаш поминаа неколку недели, но жителите на населба Лисиче се уште живеат во неизвесност што е со нивните претставки и дали тој за нив штетен ДУП ќе биде донесен.

  Дел од нив се загрижени и поради молкот од општината и сметаат дека градоначалникот Тимчо Муцунски намерно го ставил „под тепих“ овој план со цел јавноста да се смири и подзаборави на измените.

  „И јас како и моите соседи поднесов анкетен лист дека не се согласувам тука да се градат згради. Еве поминаа повеќе од две недели, а никој од општината не излезе да каже што се случува со тие наши приговори. Мислам дека општината сака да помине време народот да заборави, па пак да го донесе и усвои. Искрено се надевам дека градоначалникот нема да тргне против своите граѓани и дека нема да се градат згради тука и да продолжиме да си живееме мирно и нормално како сега“ изјави повозрасен жител на населба Лисиче.

  Извор: 24info.mk

  Exit mobile version