Последни написи

Бачовски: Започнува периодот за поднесување на барања за директни плаќања по програма за финансиска поддршка во земјоделството 2023

Од денеска започнува периодот за поднесување на барања за директни плаќања по програма за финансиска поддршка во земјоделството 2023, информира директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски.

Електронското аплицирање е отворено до 30 Јуни.

Апликациите се поднесуваат преку порталот https://e-baranje.ipardpa.gov.mk/ords/f?p=757:LOGIN_DESKTOP директно или со асистенција од операторите во подрачните единици при МЗШВ.

За повеќе информации поврзано со аплицирањето, видот и висината на финснсиската поддршка посетете ја www.ipardpa.gov.mk

(Извор: Agrotim.mk)

Latest Posts

Не пропуштај