Последни написи

Денеска во Виница се одржа информативната кампања за ИПАРД 2 и ИПАРД 3 програмата

Денеска во Виница се одржа информативната кампања за ИПАРД 2 и ИПАРД 3 програмата.
Пред присутните беа презентирани сите услови, критериуми и видот на финансиската поддршка којашто оваа програма ја нуди.

„Добро е да се знае дека освен развојот на земјоделското производство и преработка, оваа програма ги финансира и инвестициите во микро-индустријата, занаетчиството, како и капацитети кои нудат ресторански и сместувачки услуги во рурални средини – како што е и Виница и околните населени места.“, рече директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, Никица Бачовски.

(Извор: Agrotim.mk)

Latest Posts

Не пропуштај