Последни написи

(фото) Стихови од „Т’га за југ“ на Константин Миладинов зрачат на Самуиловата тврдина во Охрид

По повод Денот на македонскиот јазик, стихови од познатата песна „Т’га за југ“ на Константин Миладинов, беа проектирани на Самуиловата тврдина во Охрид.

 

Министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска на својата фејсбук страница објави дека вечерва македонскиот јазик најсилно ќе зрачи од Македонското собрание, Скопското кале, Самоиловата тврдина, Спомен куќата на Блаже Конески во Небрегово и на други места во Македонија.

Latest Posts

Не пропуштај