Последни написи

Лукаревска: Исплатата на поврат на ДДВ од 2100 денари започнува од утре

„За првпат сега ќе исплатиме 2100 денари кај сите оние кои преку скенираните сметки дошле до тоа ниво. Во текот на утрешниот ден веќе ќе бидат исплатени првите налози“, изјави директорката на УЈП, Сања Лукаревска во денешното гостување во Утрински печат.

Таа посочи средствата што треба да се вратат преку оваа мерка за тромесечието се околу 10 милиони евра и тие средства се предвидени во буџетот. „Ќе инсистирам секој почеток на тековна година да расте лимитот за поврат на ДДВ на физички лица“, истакна Лукаревска.

Р.С

Latest Posts

Не пропуштај