Последни написи

Николовски: Исплатени се субвенциите за тутунот кон сите тутунопроизводители

На денешната прес-конференција министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство информираше дека се исплатени субвенциите за производителите на тутун.

„Бидејќи годинава имавме рекордно добар тутун, кој беше класифициран како прва класа, а согласно новиот модел на субвенционирање, мотивираме квалитет, и кај тутунот ги зголемивме субвенциите за тие кои имаат прва и втора класа, износот ќе биде околу 26 милиони евра и е исплатен кон сите тутунопроизводители, информираше Николовски.

(Извор: Agrotim.mk)

Latest Posts

Не пропуштај