Последни написи

Младите битолчани ги покажаа своите таленти на „Креативна млада Битола“

Младите битолчани денеска ја покажаа својата креативност на првото издание на манифестацијата „Креативна млада Битола“ што се одржа на платото на Офицерскиот дом – КИЦ Битола. На настанот учествуваа голем број ученици од основните и средни училишта од Битола кои цртаа, рецитираа, глумеа, пееа и изработуваа дела од глина.

Учениците, под менторство на нивните професори и наставници ги претставија своите креативни презентации од областа на поезијата, прозата, ликовната уметност и музиката.

Овој настан е дел од меморандумот за соработка кој КИЦ-Битола и претставниците на средните битолски училишта го потпишаа пред два месеци, а која веќе донесе неколку соработки и отвори можност за креативно претставување на младите во Битола.

(Извор: Мета.мк)

Latest Posts

Не пропуштај