Последни написи

Министерството за правда ќе ги испита случувањата во Судскиот совет

Случувањата во Судскиот совет го натераа Министеерството за правда на потез без ореседан- да се замеша во случувањата околу смената на актуелниот претседател, иако ова тело е дел од независната власт.

 

-Министерството за правда со голема загриженост ги следи настаните во Судскиот совет. И покрај тоа што Судскиот совет е самостоен и независен орган кој треба да ја обезбеди самостојноста и независноста на судската власт, она што во моментов се случува во голема мера ќе влијае на натамошната доверба на граѓаните во судството.Заради добивање на повеќе информации,Министерството за правда испрати барање до Судскиот совет да ги достави на увид Записникиот од 438-та седница како и усвоениот дневен ред.

Се надеваме и посакуваме да се надмине целокупната ситуација, а Судскиот совет да биде орган кој ќе води грижа за угледот на судствот, стои во објавата на Министерството.

(Извор: Независен.мк)

Latest Posts

Не пропуштај