Последни написи

Мојановски: Младите во партија прво ги прашуваат „чиј си“

Во серијалот на ЦИВИЛ – „Таргет млади“ разговараме со универзитетскиот професор Цане Мојановски.

На кој начин политичките партии ги таргетрираат младите да се вклучат во политиката? Дали се слуша гласот на младите во политичките партии или тие служат само за декор? Дали младите имаат храброст да се спротивстават и да не се согласуваат со ставот и политиките на лидерот на партијата? Со што ги „хранат“ младите во политичките кругови?

YouTube player

Дехран Муратов
камера и монтажа: Ариан Мехмети
фотографија: Александар Ризински

Извор: civilmedia.mk

Latest Posts

Не пропуштај