Последни написи

Изгласани измените на Законот за возила – Преку утврдување на сопственичкиот статус, граѓаните ќе можат да станат сопственици на тракторите, тракторските приколки, мотокултиваторите…

На вчерашната 111 Седница, на предлог на пратеници, изгласани се измените на Законот за возила со кои:

-Се дава уште една законска можност на граѓаните во дополнителен рок, кој воедно е и правен основ да можат преку постапка за легализација, односно утврдување на сопственичкиот статус да станат сопственици на тракторите, тракторските приколки, мобилните машини, мотокултиватори, приколки за домување, како и возила од категориите О1, О2 и L и да можат да ги вклучат во сообраќајот на патиштата како безбедни за намената која ја имаат.

Законот ќе се применува до 30 јуни 2024 година.

Извор: agrotim.mk

Latest Posts

Не пропуштај