Последни написи

Агрон Речи е новиот Државен правобранител на Северна Македонија

Владата на денешната седница донесе одлука да го именува Агрон Речи за Државен правобранител на Република Северна Македонија, според процедурите, на предлог на министерот за правда Кренар Лога, а по спроведен Оглас.

Новоименуваниот Државен правобранител Речи е досегашен државен правобранител од подрачната единица на Државното правобранителство – Охрид, каде ја извршувал функцијата од ноември 2020 година.

Тој по професија е дипломиран правник, според наведеното во неговата биографија, со долгогодишно правничко искуство во сектори за правни, кадровски и општи работи.

(Извор: Frontline.mk)

Latest Posts

Не пропуштај