More

    Просечната плата во Македонија пораснала за 13,2 отсто во однос на лани

    Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во јануари 2023 година изнесувала 33.943 денари, соопшти преку својот редовен статистички сервис, денеска Државниот завод за статистика.

    Во споредба со истот месец лани, просечната нето-плата во земјава се зголемила за 13,2 отсто, што е историски едно од највисоките покачувања на просечната плата за една година.

    (Извор: Центар.мк)

    Exit mobile version