Последни написи

Убава вест: Државата ќе враќа повеќе данок преку Мој ДДВ, од ова тромесечје следуваат 2.100 денари

Денеска парламентот ги донесе измените и дополнувањето на Законот за враќање на дел од ДДВ-то на физичките лица.

Со оваа измена се овозможува зголемување на прагот на поврат на дел од ДДВ-то од 1.800 на 2.100 денари за едно тромесечје.

Првите зголемени суми, корисниците на апликацијата ќе ги добијат со исплатите во мај за скенираните фискални сметки во периодот јануари – март.

(Извор: Центар.мк)

Latest Posts

Не пропуштај