More

  Завршува обврската за поседување зимска опрема во возилата

  Обврската за поседување зимска опрема во возилата официјално завршува денес, соопшти АМСМ.

  Оваа законска обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата започна на 15 ноември лани, а трае до 15 март годинава, односно до денеска.

  Согласно Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, казната за неносење на задолжителна зимска опрема изнесува 45 евра во денарска противвредност.

  (Извор: Мета.мк)

  Exit mobile version