Последни написи

Завршува обврската за поседување зимска опрема во возилата

Обврската за поседување зимска опрема во возилата официјално завршува денес, соопшти АМСМ.

Оваа законска обврска за задолжително поседување на зимска опрема во возилата започна на 15 ноември лани, а трае до 15 март годинава, односно до денеска.

Согласно Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата, казната за неносење на задолжителна зимска опрема изнесува 45 евра во денарска противвредност.

(Извор: Мета.мк)

Latest Posts

Не пропуштај